افیلیت مارکتینگ یا سیستم همکاری در فروش چیست؟
افیلیت مارکتینگ یا سرویس همکاری در فروش یکی از بهترین راههای کسب درآمد اینترنتی است. صنعت افیلیت مارکتینگ از سال ۲۰۱۵ بهطور متوسط هرسال ۱۰٫۱% رشد داشته است و پیشبینی میشود که ارزش این صنعت تا سال ۲۰۲۰ به ۶٫۸ میلیارد دلار برسد. ۹۰% تبلیغ دهندگان، افیلیت مارکتینگ را قسمت مهمی در تدوین استراتژی دیجیتال مارکتینگ میدانند. در این نوشتار در مورد صنعت افیلیت مارکتینگ، انواع روشهای پرداختی و همچنین راهکارهایی برای موفقیت در افیلیت مارکتینگ صحبت میکنیم.
همکاری در فروش چیست؟
افیلیت مارکتینگ جز روشهای بازاریابی است که میتواند تأثیر مستقیم بر روی فروش محصولات داشته باشد. درواقع این نوع بازاریابی توسط افرادی خارج از کسبوکار انجام میشود. به بیان ساده در افیلیت مارکتینگ یا بازاریابی پورسانتی پیشنهاد خرید یا معرفی محصول بر روی وبسایت و یا وبلاگ ناشر افیلیت قرار داده میشود و اگر این تبلیغات منجر به فروش محصول شود، مبلغی از طرف صاحب محصول به ناشر افیلیت که بازاریابی محصول را انجام داده، پرداخت میشود.
در برنامههای افیلیت مارکتینگ اهداف و شاخصهایی برای سنجش میزان نتیجهبخش بودن تبلیغات در نظر گرفته میشود. این شاخصها میتواند کلیک کاربر بر روی لینک تبلیغات، خریداری محصول یا وارد کردن ایمیل توسط کاربر باشد. آنگاه اگر تبلیغ در آن سایت نتیجهبخش باشد، بر اساس میزان فروش و یا با روشهای دیگر به صاحب سایت مبلغی پرداخت میشود. در ادامه در مورد نحوه محاسبه پرداختی به ناشر تبلیغات توضیح میدهیم. به افیلیت مارکتینگ بازاریابی پورسانتی نیز میگویند.
یک فروشگاه اینترنتی را در نظر بگیرید. این فروشگاه (که اصطلاحاً به آن merchant گفته میشود)، میتواند با استفاده از افیلیت مارکتینگ، فروش محصولات خود را بالا ببرد. merchant با سایتهایی که قصد کسب درآمد از طریق معرفی محصول را دارند ارتباط برقرار میکند. این سایتها که به آنها ناشران افیلیت مارکتینگ گفته میشود، با قرار دادن تبلیغات بنری یا متنی در سایتشان و لینک به سایت merchant پیشنهاد خرید محصول را به بازدیدکنندگان میدهند. درصورتیکه بازدیدکننده بر روی لینک کلیک کند و از آن سایت خرید کند، merchant مبلغی را به ناشر تبلیغات پرداخت میکند. این مبلغ میتواند مبلغی مشخص (برای عضویت در خبرنامه و یا دانلود محصولات) و یا درصدی از فروش محصول باشد.
نکته قابل توجه دیگر این است که اگر بازدیدکنندهای بر روی لینک افیلیت کلیک کند، ولی در آن لحظه تصمیم به خرید نگیرد و بعداً با مراجعه به سایت آن محصول یا محصولی مشابه آن را بخرد، با توجه به ثبت اطلاعات توسط کوکیهای سایت merchant و ناشر افیلیت، خرید از طریق معرفی ناشر افیلیت ثبتشده و مبلغی از فروش به ناشر افیلیت پرداخت میشود.
درواقع صنعت افیلیت مارکتینگ شامل سه گروه میشود:
Merchant یا فروشندگان محصولات: merchant ها صاحبان کسبوکارها هستند که محصولی برای فروش دارند و قصد دارند که با ارتباط با شبکه افیلیت محصول خود را بفروشند.
ناشران افیلیت مارکتینگ: کسانی که صاحب وبسایتها یا بلاگها هستند و میخواهند با قرار دادن لینکهای افیلیت و یا بنر، محصولاتی را به مخاطبین وبسایت خود معرفی کنند و کسب درآمد داشته باشند.
کاربران: کسانی که بر روی لینکهای افیلیت در سایت ناشران کلیک میکنند و محصولی را خریداری میکنند
انواع برنامههای افیلیت مارکتینگ
برنامههای مختلفی در افیلیت مارکتینگ با توجه به روشهای متفاوت پرداخت قابل پیادهسازی است. با در نظر گرفتن هدف خود از افیلیت مارکتینگ میتوانید از انواع مختلف برنامههای افیلیت استفاده کنید.
پرداخت به ازای هر فروش (CPS)
پرداخت به ازای هر فروش محبوبترین و اصلیترین نوع پرداخت در افیلیت مارکتینگ است. درواقع پایه و اساس افیلیت مارکتینگ در ابتدا با این روش پرداختی بناشده است. در پرداخت به ازای هر فروش، پرداخت به ناشر تبلیغات پس از کامل شدن فرآیند خرید مشتری انجام میشود. در سادهترین حالت آخرین کلیک برای خرید که معمولاً کلیک بر روی دکمه “ثبت نهایی” و یا “پرداخت” است را بهعنوان معیار در نظر میگیرند. میزان پرداختی به ازای هر فروش در هر صنعت و کسبوکاری متفاوت است. معمولاً تبلیغ دهنده (merchant) بزرگتر میزان پرداختی کمتری دارد و تا ۴% از فروش را به ناشر افیلیت پرداخت میکنند. اما این پرداخت در تبلیغ دهندگان کوچک به ۱۰% هم میرسد. این نوع پرداخت به خاطر ریسک کم آن از متداولترین انواع پرداخت در افیلیت مارکتینگ است.
پرداخت به ازای جذب مشتری بالقوه (CPL)
اگر هدفتان از افیلیت مارکتینگ جذب لید است میتوانید از روش پرداخت به ازای جذب مشتریان بالقوه استفاده کنید. در این روش اگر کاربری بر روی لینک افیلیت کلیک کند و در سایت یا لندینگ سایت تبلیغ دهنده، اطلاعات تماس و ایمیل خود را وارد کند، مبلغی به ناشر افیلیت پرداخت میشود. در بعضی صنایع مانند صنعت خودرو، برنامه بازارایابی پرداخت به ازای هر فروش ممکن نیست. چون مدتی طول میکشد تا کاربر با محصولات آشنا شود و یک محصول را برای خرید انتخاب کند. برای این نوع کالاها استفاده از روش پرداخت به ازای جذب لید روش مناسبی است.
پرداخت بر اساس نمایش آگهی (CPM) و پرداخت به ازای کلیک (CPC)
در مرحلهای از بازاریابی که آگاهی از برند برای کسبوکار اولویت دارد، استفاده از برنامه افیلیت با روش پرداخت بر اساس مشاهده تبلیغ (CPM) روش مناسبی است. البته پرداخت بر ازای کلیک نسبت به پرداخت به ازای مشاهده ریسک کمتری دارد. یعنی حتی اگر هدفتان افزایش آگاهی از برند است بهتر است روش CPC را انتخاب کنید. اما میدانیم کلیک بهمنزله خرید محصول نیست. اما برای سنجش آگاهی از برند معیار مناسبی است.
پرداخت با تعرفهٔ ثابت
به این مفهوم است که به ازای قرار گرفتن تبلیغ و لینک بر روی سایت ناشر، مبلغ ثابتی برای او در نظر گرفته میشود. اگر قصد دارید از این روش استفاده کنید، بهتر است این روش را در ترکیب با روشهای پرداخت دیگر بهکارگیرید و البته تعرفه ثابت مقدار کمتری نسبت به روش دیگر داشته باشد.
مزیت بازاریابی معرف (افیلیت مارکتینگ) برای تبلیغ دهندگان
بعضی کسبوکارهای کوچک افیلیت مارکتینگ را برای تبلیغات خود مناسب نمیدانند. درحالیکه افیلیت مارکتینگ از بهینهترین روشها در رسیدن به هدفهای بازاریابی است و جزو روشهای با ROI بالا در مارکتینگ محسوب میشود. چون شما بهعنوان یک تبلیغ دهنده فقط زمانی برای بازاریابی افیلیت هزینه پرداخت میکنید که نتیجهای که از آن انتظار داشتهاید را به دست آورید. ازاینجهت به این نوع بازاریابی، بازاریابی بدون ریسک میگویند. همچنین شما برای شروع بازاریابی افیلیت نیازی به سرمایه یا پرداخت اولیه ندارید. به همین خاطر این بازاریابی برای کسبوکارهای کوچک نیز مناسب است.
مزیت بازاریابی معرف برای ناشران تبلیغات
ناشران، افیلیت مارکتینگ را فرصت بسیار خوبی برای فروش محصولات بدون نیاز به تولید و یا انبارداری محصولات میدانند. میزان درآمد حاصل از افیلیت مارکتینگ به موارد زیر وابسته است:
- میزان بازدهی و قابلاعتمادی شبکه تبلیغاتی که با آن همکاری میکنید.
- مقدار مبلغی که به ازای به هدف رسیدن تبلیغات دریافت میکنید و همچنین conversion rate لینکهایی که در سایت خود قرار میدهید.
- میزان شناخت شما درباره مخاطبین سایتتان که چه محصولاتی را بیشتر میپسندند و احتمال خرید چه محصولاتی در وبسایت شما بیشتر است.
چرا کسب و کار ها در افیلیت مارکتینگ موفق نمیشوند؟ نکاتی برای موفقیت در افیلیت مارکتینگ
دیدگاه ها
ارسال دیدگاه